Cine scrie

Bună. Sunt Alexandra Craciun și te afli într-un spațiu-fereastră către o lume a mea. Aici nu o să găsești partea mea profesională, deși se mai întrepătrunde timid uneori. De aproape 9 ani lucrez în domeniul marketingului și al comunicării, însă mereu cu o înclinare către domeniului ospitalității. Primul meu blog datează undeva în jurul anului 2007 și scrisul e cea mai constantă activitate a mea. Fie că scriu prezentări de companie, texte pentru website-uri sau proză, „ferestrele” în care am putut să-mi aștern rândurile au fost mereu locurile mele preferate.

Aici o să mă găsiți cu două subiecte principale: gastronomie și gânduri de zi cu zi.

Temele culinare sunt foarte ușor de explicat: sunt un gurmand prin definiție. Primele mele gânduri gastronomice au început undeva prin 2010 și purtau numele de Urban Gourmet. Erau un efect al unei diplome de bucătar abia primite (care s-a demonstrat a fi un mare fâs, dar ăsta-i alt subiect de discuție), și având în minte visul meu de atunci, de a avea propriul meu restaurant.

Prietenii în continuare mă sună să mă întrebe unde să iasă în oraș și ce să mănânce.  Scriu exact așa cum le-aș recomanda prietenilor: cu subiectivitate și doar despre locurile care-mi plac și despre care îmi face plăcere să scriu. Mă interesează poveștile locurilor și esența lor, nu neapărat mâncarea ci atmosfera și imaginea de ansamblu. Dacă sunteți în căutare de scandal, aici nu o să găsiți. Știu foarte bine cât e de greu să lucrezi în HoReCa (am petrecut zile întregi în bucătărie, am făcut toate muncile posibile) și mai știu cât de rapid poate să-ți scape printre degete o masă. Dezamăgirile le povestim la cafea, aici vorbim doar despre lucrurile frumoase.

Despre gândurile de zi cu zi, din nou, e ușor de explicat. Curiozitatea și un simț de observație fin mă fac mereu să-mi scot telefonul și să scriu tot felul de experiențe pe care le trăiesc. Până acum le păstram pentru mine sau pentru un cerc restrâns de prieteni însă cred că a venit momentul să îmi fac curaj și să le scot în lume.